9 maart 2020

Week van Ouderen Museum Helmond

Van 7 t/m 10 april stelt Kasteel Helmond de deuren open voor ouderen. Voor een gereduceerd tarief ontvangen gasten een kopje koffie of thee met een plak cake, waarna iedereen op eigen gelegenheid of met een gids de grootste waterburcht van Nederland kan bezoeken. Op iedere verdieping staan kasteelvrouwen klaar die vertellen over de rijke geschiedenis en de gasten meenemen naar de mooiste plekken in het kasteel. Daarnaast is de expositie   ‘Maria van Brabant, keizerin’ van Christie van der Haak een ware belevenis om te bezoeken.

Het jaar 2020 staat voor Museum Helmond in het teken van de expositie: “Lucas Gassel, terug in Helmond”. De landschapsschilder van de 16e eeuw. Daarom geven wij de Week voor de Ouderen een speciaal Lucas Gassel tintje.

Van 11.00 uur -15.00 uur kan er gebruik gemaakt worden van een lunchbuffet.

Na het bezoek aan het kasteel trakteert Museum Helmond op een heerlijk drankje in het gezellige Kasteelcafé waar de gasten naar hartenlust kunnen napraten over hun ervaringen en waar de mogelijkheid is om andere gasten te ontmoeten. Kasteel Helmond is volledig rolstoeltoegankelijk (voor gewone rolstoelen) en ingericht op oudere bezoekers. Daarnaast zijn er voldoende medewerkers aanwezig die meehelpen bij onder andere de rolstoelliften. De gasten kunnen voor de deur worden afgezet, voor het vervoer wordt een parkeerontheffing geregeld.

Deelnamekosten zijn €11,50 per persoon. Dit is inclusief entree, gids, koffie/thee met cake en een drankje. Begeleiders betalen geen entree. Voor deelname aan het lunchbuffet rekenen wij €5,00 per persoon.

Zijn er nog vragen, dan horen wij dat graag. Mailen kan naar: r.lelivelt@helmond.nl of bellen het algemene informatienummer 0492-58 77 16

Aanmelden kan via www.museumhelmond.nl

Wij zien je graag tijdens onze “Week voor de Ouderen”