12 april 2020

KBO-Overloon update

KBO OVERLOON

KALENDER VAN ACTIVITEITEN vanaf 15 april

 

 

Agenda

 

Vanwege het coronavirus heeft het bestuur van KBO Overloon besloten tot nader bericht bijeenkomsten en activiteiten geen doorgang te laten vinden. Houd de website van KBO Overloon goed in de gaten!

De website van KBO Overloon is als u in de adresbalk bovenin het volgende typt:

http/www.kbo-overloon.nl (vergeet het tussenliggend streepje niet)

 

__________________________________________________________________

Corona:

Wij als senioren zijn extra kwetsbaar voor het coronavirus en houden ons goed aan de regels om zoveel mogelijk in thuisquarantaine te leven. Maar hoe breng je die vele vrije uren aan huis door, waarvan je anders naar activiteiten, je sportclubje zou gaan, of een bezoekje zou gaan brengen bij een vriend of vriendin of bij iemand die wat meer alleen is?

 

Alleen zijn:

In al het nieuws vliegen ons tips om de oren, over hoe je het met elkaar uithoudt in thuisquarantaine? Een groep, wordt daarbij sterk over het hoofd gezien en dat zijn de alleenstaanden. Zij hebben geen partner of huisgenoot waar ze zich eens lekker aan kunnen ergeren, of zich vertrouwd bij kunnen uitpraten. En door het naleven van de regels moet contact met buren, familie en vrienden op afstand. Oplossingen zijn er dan ook niet zomaar , maar je kunt wel zelf initiatief nemen.

Contact:

Via de telefoon? Neem – wat vaker – die telefoon, voor een gezellig belletje. Ook al heb je niet veel nieuws te vertellen, even een praatje doet goed. Voor u als beller, maar ook voor diegene die een telefoontje krijgt. Of stuur eens een kaartje of mail met een mooie tekst. “Wie goed doet, goed ontmoet!”

 

De Telefonische Contactlijn van KBO Overloon krijgt gehoor!

Leeft er ook bij u als senior een vraag of even behoefte aan een luisterend oor?

Als bestuur KBO Overloon staan we zeker in deze contactarme tijd, graag met deze bellijn voor u klaar, voor wie dit wenst. “We denken graag met u mee” en wensen zieken en naasten heel veel sterkte toe in deze moeilijke “corona” tijd.

 

Onderling bellen kan ook via de opzet van Belcirkels vanuit KBO Brabant. U kunt hier op eigen initiatief aan mee doen. Voor meer informatie bel dan met: 073 – 644 40 66

 

Uitstel belastingaangifte 2019 mogelijk tot 1 september.

De belastingadviseurs van KBO Afdeling Overloon kunnen en mogen momenteel niet naar de ouderen toe om de belastingaangifte van 2019 in te vullen, dit door de huidige omstandigheden, veroorzaakt door het Coronavirus en de genomen maatregelingen door de overheid.

Wij wijzen u erop dat u uitstel aan kunt vragen. U krijgt dan uitstel tot 1 september 2020. Bij fiscaal partnerschap moet voor beide partners apart uitstel aangevraagd worden. De belastingadviseur wil dit graag voor u doen, u dient er dan voor te zorgen dat de adviseur uw machtigingscode ontvangt. Bel uw belastingadviseur eerst op, voordat u actie onderneemt en maak telefonisch een afspraak.

 

Mocht u zelf uitstel aan willen vragen, dan kan dit via de belasting telefoon:

  • Bel de belasting telefoon 0800-0543.
  • In het keuzemenu kiest u voor optie 3 als u uitstel wilt voor de belastingaangifte 2019.
  • Toets het burgerservicenummer in voor degene voor wie u uitstel vraagt en sluit af met een hekje. Dit burgerservicenummer vindt u in uw paspoort of rijbewijs.
  • Kies optie 1 voor uitstel belasting aangifte 2019
  • Het burgerservicenummer wordt herhaald. Bevestig dit door op 1 te toetsen.
  • Uw aanvraag is verwerkt. Degene voor wie uitstel is aangevraagd, ontvangt een bevestigingsbrief.

 

Dit is een vervelende situatie, maar de gezondheid en de veiligheid van eenieder gaat boven alles. Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met uw belastingadviseur. De namen en telefoonnummers van de belastingadviseurs kunt u vinden in de info van KBO Afdeling Overloon.