23 april 2020

CBR

Verlengen rijbewijs soms probleem

Papieren gezondheidsverklaring kopen voor verlengen rijbewijs soms probleem

Het CBR stimuleert dat de gezondheidsverklaring via DigiD wordt gekocht en online wordt betaald. Niet iedereen is vertrouwd met deze digitale manier van aankopen doen. Nu ook bepaalde gemeenten de papieren versie niet meer verkopen, komen sommige mensen die hun rijbewijs willen verlengen in de knel. KBO-leden die niet meer bij hun eigen gemeente de papieren versie van de gezondheidsverklaring kunnen kopen, kunnen bij het examenbureau van het CBR in Eindhoven terecht. Mocht ook dit problemen opleveren, dan kunt u contact opnemen met KBO-Brabant en vragen naar Edith Mostert. E-mail: emostert@kbo-brabant.nl of telefoon: (073) 644 40 66 of natuurlijk ook met onze KBO ouderenadviseur Dhr. Jan Lamers. (telefoon 0478-640125).

Rijbewijs verder verlengd

Als gevolg van de COVID-19 maatregelen kunnen sommige mensen niet voldoen aan de eisen voor het verlengen van het rijbewijs. Daarom heen de Europese Commissie besloten om de geldigheid van alle EU-rijbewijzen, die in de periode vanaf 1 februari tot en met 31 augustus 2020 verlopen, met zeven maanden te verlengen