29 september 2021

Info van uit bestuur

KBO Overloon is weer met meerdere activiteiten van  bewegen en ontmoeten gestart en we treffen weer vele actieve leden. We zijn blij dat we  weer samen in “beweging” zijn kunnen komen.

*Volg als leden het nieuws óók via de NIEUWSBRIEF van oktober die eind september verschijnt. Ook op de website vind je recente informatie. (www.kbo_overloon.nl)

Het Jeu de Boules toernooi (op zaterdag 4 september) werd op meerdere velden bij de Pit

enthousiast en sportief gespeeld. Erna een afsluiting aan de BBQ, al moest het met

de 1.5 meter afstand, toch was het een waar feestje voor de sportieve deelnemers.

Kijk op Kunst ( op maandag 13 september) met 35 aanmeldingen blijft groeien aan belangstelling. Corona is geen sta in de weg en de “presentator” Clemens Weijmans weet de deelnemers aan zich te binden, óók als het gaat over ’s werelds grootste kunstenaar Salvador Dali. De prachtige schilderijen, al werden ze als kopieën op het groot scherm in de Pit gepresenteerd, bleven op ieders netvlies plakken. We zien weer uit naar de volgende presentatie op 15 november om 20.00 uur in de Pit en dan gaat het over de Cobragroep. Belangstelling gewekt? Noteer dan alvast deze datum in je agenda.

E-bike cursus Opstappen (op donderdag 9 september). Ook hier ruim 40 deelnemers,

het maximaal haalbare vanwege locatie en coronaregels in de Pit, mag een succesdag worden genoemd. Interessante informatie werd  met onderbouwing van gezellige filmpjes gepresenteerd. Het werkelijk weggebruik met ook gevaarlijkere manoeuvres met “een stuntman”gepresenteerd werkte op ieders lachspieren. De ernst van de zaak werd wel onder ogen gezien. De lunch was een aangename en gezellige onderbreking in het dagprogramma. Na de middag extra oefeningen op gebied van evenwicht en reactievermogen waren een eye opener voor ieders individueel kunnen.

Daarna daadwerkelijk op de E bike en in een groep met Jo van Gemert, als begeleider  ook van onze dinsdagmiddag fietsclub, voorop. Hij had een trainingsparcour uitgezet door centrum Overloon met ook hindernissen die in de cursus aan bod kwamen.

Alle deelnemers fietsten VEILIG en voldaan naar huis.

Tips voor meer veiligheid:

* Een achteruitkijkspiegeltje, als je niet meer zo makkelijk om kunt kijken is zeer aan te raden

* Anticiperen op het verkeer

*Op tijd terug schakelen als je gaat stoppen

*Een fietshelm (nog niet verplicht) vermindert de kans op ernstig letsel bij een botsing of val

met 60%

Doe eens STOER en koop een flitsende valhelm en ben daarmee modieus op je E-bike.