19 december 2021

KOM ERBIJ

Gratis uitnodigingskaarten tegen eenzaamheid

 

De gemeente Boxmeer zet zich samen met Pantein, Sociom, de GGD, Mooiland en Biblioplus in tegen eenzaamheid in de werkgroep “Kom Erbij”. Eenzaamheid is een groot probleem en corona maakt de aanpak ervan niet gemakkelijker.

 

In de afgelopen jaren heeft de gemeente is in de kerstperiode een Winterkalender verspreid. Het is echter niet reëel om in deze tijd een kalender met activiteiten te maken. In plaats daarvan zijn ‘ontmoetingskaarten’ gemaakt, een ansichtkaart waarmee men iemand kan uitnodigen voor een kopje koffie of om iets samen te doen. Men hoopt hiermee het gemakkelijker te maken dat iemand een eerste stap zet om contact te maken. Er zijn 4 verschillende versies van de kaarten gemaakt. Via openbare plekken bij o.a. supermarkten, bakkers, bibliotheken, gemeentehuis, gemeenschapshuizen etc. zijn deze kaarten te verkrijgen.

 

Ook via het secretariaat van KBO Overloon zijn kaarten te verkrijgen. Bel even naar het secretariaat van KBO Overloon 0634992950 en maak een afspraak om een of meer gratis kaarten op te halen.

Binnenkort zal ook een filmpje geplaatst worden  op de website van KBO Overloon over  deze actie tegen eenzaamheid.